Sibiu, mai amănunţit

Visul celor mai mulţi oameni este acela de a călători.

Când ieşim la o bere sau la o citronadă cu prietenii, când citim câte un articol în legătură cu un loc din lumea largă, devenim nostalgici şi ne dorim prin toti porii să ajungem acolo, sau cel puţin să călătorim mai mult.

Dar! Exista un “dar”…

Avem şi variante ajutătoare la-ndemână pentru care nu este obligatoriu să ne luăm zile de libere (recunoaştem că suntem prea ocupaţi ca să facem ore suplimentare, abia avem timp să ne introducem cererea de concediu în minunata aplicaţie de rezervat timp liber) iar variantele acestea nu sunt nici chiar aşa de scumpe.

Una din aceste variante este superbul oraş Sibiu.

Sunt sigură că ştiţi faptul că, în 2007  Sibiu a fost numit “Capitala Culturală Europeană”, dar nu ştiţi că în fiecare an se organizează un târg de Crăciun, aşa cum se întamplă şi anul acesta  http://targuldecraciun.ro/.

Dar până să ajungem la Târgul de Crăciun, iată ce puteţi admira în minunatul Sibiu:

1

Pe mine una, Turnul Sfatului m-a impresionat foarte placut din 2 motive:

  1. Nu este extraordinar de inalt dar este suficient cât să avem o privelişte frumoasă asupra întregului oras (în plus, nefiind foarte înalt prezintă şi avantajul că, la urcuş nu ne iese limbuta de un cot pana sus);
  2. La fiecare 10 trepte (la fiecare etaj) are o cămăruţă în care poţi intra pentru a admira diverse expoziţii de pictură sau fotografie (cât timp iţi rulezi limbuţa inapoi).

Faţă de alte turnuleţe pe care le-am vizitat, cam astea sunt caracteristicile care îl fac deosebit şi ne face să revenim.

TIP: intrarea este 2 lei!!!(să fim serioşi, vizita asta de 2 lei face cât o mie de cuvinte nepreţuite!)

Podul minciunilor3

TRICK: Nu ştiu dacă aţi observat dar, în Sibiu sunt mulţi spioni! Fiecare acoperiş din cetate este dotat cu “ochii Sibiului” care privesc întelept spre noi, spre soare şi spre stele.

Nu ştiu de ce, dar mie imi plac aceşti ochişori obosiţi de atata amar de vreme de supravegheat oraşul (îmi plac mai mult decât cei recondiţionaţi- au un farmec al timpului imprimat – ridurile înţelepciunii)

4Piaţa Mică alături de acoperişul şi turnul Bisericii Evanghelice (estimez că, o dată la 10 ani acesc acoperiş este restaurat)

5….Că tot ziceam de Târgul de Craciun! (Piaţa Mare)

6Altă categorie de martori ai orasului – Turnuleţele

7Sibienii ştiu să creeze localuri frumoase, originale, fără a strica arhitectura clădirii..

8Stâlpul calfelor!

9Fiecare calfă cu ce ştie …

10Turnuleţul de lemn de la Pivniţa de vinuri…preferatul meu

11

12Cum spuneam, localuri originale create prin diverse forme de artă

1314“Ochii Sibiului” obosiţi după o zi de muncă

15

16Turnul Sfatului

17

Nu ştiu cum vi se pare vouă, dar pe mine mă atrag tot timpul ferestrele şi, în special cele cu obloane. Acestea au un farmec de demult…şi există peste tot!…Parca te îmbie la visare…fiecare fereastră reprezintă portiţa deschisă către unul din visele tale…nu?! Mi se pare mie cred…

Text: N.

Imaginile sunt proprietatea noastră! Dacă doriţi să le împărtăşiţi în mod oficial, vă rugăm să ne solicitaţi acordul pe mail: sanuspui@gmail.com. Mulţumim!

Advertisements

One response to “Sibiu, mai amănunţit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: