Reţeta zilei – Brioşe cu Brânză!

Bar looks effortlessly stunning as a housewife from the golden era of glamourNu stiu de unde a aparut acest sentiment de placere pentru gatit…insa dintr-o persoana care dadea foc la bucatarie cand prajea cartofi (chiar am facut asta…intr-o incercare de a pregati o cina surpriza, si, am pregatit o supriza…dar cu pompieri cu tot) am ajuns sa incerc tot felul de retete.

Nu va imaginati ca incropesc cine stie ce inginerie de prajitura…nu, momentan incerc retetele care imi sunt recomandate ca fiind “foarte usor de facut”.

Din aceasta categorie fac parte si briosele cu branza!

Elemente cheie: tava pentru briose si de formele de hartie!

Compozitie:

A. Pentru blat (folosind ca element de masura minuanta lingura de dimensiune normala)

  • 15 linguri de faina alba;
  • 15 linguri de lapte;
  • 15 linguri de ulei;
  • 15 linguri de zahar;
  • 3 oua;
  • 1 plic de praf de copt;
  • mirodenii (TRICK: diferite esente, zahar vanilat, dupa gust si dorinta);
  • un varf de sare.

B. Pentru compozitia de branza

  • 700 gr branza de vaci – TIP: daca branza nu este grasa se poate adauga si ceva smantana;
  • 3 oua;
  • 10 linguri de zahar;
  • 2 linguri de gris.

TRICK: Daca va este greu sa masurati cu lingura si sunteti dotati cu cantar de bucatarie (curand voi “vana” aceasta piesa “bucatareasca”), tineti cont ca intr-o lingura incap cam 25-30 grame.

LET’S DO IT!

1. Pentru blat amestecam toate ingredientele (cerneti faina, va rog!) si vom obtine o compozitie putin mai groasa decat cea de la clatite.

2. Pregatim tava, separam compozitia de aluat in doua parti egale si incepem sa asamblam.

3. Din prima parte a aluatului umplem  fiecare loc destinat briosei, cam o treime, adugam o lingura din compozitia de branza si apoi adaugam din a doua parte de aluat… si asa umplem cam 4 tavite a cate 6 briose, deci vom avea 24 de portii.

4. Setati cuptorul la 170 grade, pentru 30 de minute.

TRICK: toata viata noastra dam si luam teste, ei bine si acum facem testul “cu scobitoarea”, adica luam o scobitoare cu care “tepuim” briosele si, cand vedem ca s-au rumenit putin pe margini putem rasufla linistite, brioches are ready!)

Et Voila! Am gatit briose foarte gustoase (tinand cont ca s-au mancat imediat ce le-am scos din cuptor si nu am apucat sa fac nici fotografii) si sanatoase, si unde mai pui ca sunt si aratoase, nu?

briose 1

TIPS & TRICKS:

  1. Nu le lasati in forma de briose mai mult de 10 minute dupa ce le-ati scos din cuptor! Aceastea continua sa creasca…si se fac ca niste ciupercute! Dupa ce s-au racit, cand incercati sa le scoateti din forma, vor fi casante si se vor sfarama.
  2. Avand in vedere ca sunt cu branza, ca si ornament le puteti pudra cu zahar (dar, desigur, ne place varianta cu mucho chocolat!🙂

Pofta buna!

briose nr 2N.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: